Sociedad

La banda va robar a més de 90 habitatges de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda presumptament implicada en més de 90 robatoris a habitatges de la província de Barcelona. S'enduien diners, joies, rellotges i aparells electrònics

Hi ha quatre persones detingudes

La investigació, iniciada fa uns mesos, va entrar en la fase final a començaments de febrer quan un home va denunciar que havia patit un robatori a casa seva de Sant Andreu de la Barca. Entre el material desaparegut hi havia un aparell electrònic que permetia la seva localització, i això va conduir a la detenció l'11 de febrer de dos albanesos que ho transportaven.

Más información

Els agents van intensificar les gestions d'investigació i van poder determinar que els autors materials del robatori -un home i una dona equatoriana- vivien a un domicili de L'Hospitalet de Llobregat, pel que van demanar una ordre de registre, davant de la sospita de que també estiguessin implicats en altres robatoris.

En el registre, fet el 18 de febrer, els agents van detenir dues persones i van recuperar objectes que van poder relacionar amb múltiples robatoris, que havien tingut lloc entre els mesos de desembre, gener i febrer a poblacions com Caldes de Montbui, Sant Antoni de Vilamajor, Lliçà d'Amunt, L'Ametlla del Vallès, Tiana, Sant Fost de Campsentelles, Rubí, Abrera, Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

La investigació va ser molt laboriosa perquè es van haver de relacionar molts delictes de diferents zones geogràfiques i van haver de treballar conjuntament diferents unitats dels Mossos.

La majoria dels habitatges objecte de robatori eren a urbanitzacions, a les zones més retirades i pròximes al bosc, i sempre hi accedien per la part posterior i durant la nit, per després fugir pel bosc i lliurar a la persona que els feia de conductor el material.

Els Mossos han imputat més de 90 robatoris als quatre detinguts, tot i que no es descarta que estiguin implicats en més delictes, i dels arrestats, va quedar sense efecte la detenció de la dona equatoriana, l'equatorià va quedar en llibertat amb càrrecs i els dos albanesos traslladats al CIE de Barcelona per a la seva repatriació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00