Sociedad

"Espanya té uns valors més 'hard' i Catalunya més 'soft'"

El president Artur Mas aprofita l'acte institucional per marcar distància entre Catalunya i Espanya. Diu Catalunya està més preparada per combatre les desigualtats

ACN

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest matí l'acte institucional per commemorar el Dia de la Dona Treballadora. Ha dit que Catalunya està més preparada per combatre les desigualtats perquè és més "de posar-se d'acord" que Espanya, que és més "d'ordeno y mando".

Más información

També ha assegurat que, fora de la dialèctica política entre govern central i Generalitat, entre Catalunya i Espanya hi ha valors culturals diferents, i que això té relació amb què la societat catalana està més feminitzada. Hi ha hagut referències també al sector privat. Per a Mas, allà no hi ha tanta igualtat de gènere com en les institucions públiques. També ha parlat avui Montserrat Gatell, presidenta de l'Institut Català de la Dona, que celebra els seus 25 anys. En el seu discurs no hi ha hagut cap referència sobre la llei de l'avortament, sí criticant les desigualtats salarials de la dona i la violència de gènere.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00