Sábado, 22 de Enero de 2022

Otras localidades

Fre del turisme rus pel conflicte amb Ucraïna

La Costa Daurada tem una davallada del turisme rus pel conflicte amb Ucraïna. La restricció de visats és l'aspecte que perjudicaria més al sector.

Platja de Salou.

Platja de Salou. / ACN

El mercat rus és l'estrella al litoral tarragoní, i poblacions costaneres com Salou temen que hi hagi una davallada de reserves pel conflicte entre Rússia i Ucraïna. De moment no s'ha registrat cap canvi significatiu respecte períodes anterior, però el regidor de Turisme, Benet Presas, assegura que estan "en estat d'alerta": "les notícies no ens ajuden gens a ser optimistes en aquest aspecte".

La possible amenaça de la Unió Europea de restringirels viatgers a l'extranger de ciutadans russos suposaria un autèntic daltabaix pel sector: "si les tensions diplomàtiques acaben per adoptar aquesta mesura, això impediria que els ciutadans russos marxessin fora a gastar. Confiem en que sigui un escenari que no s'acabi produint".

Segons el touroperador Natalie Tours, les reserves de ciutadans russos per viatjar ad'altres païsoshan caigut un 15% respecte l'any passat. Tot i aquest panorama, des de la Costa Daurada es creu que encara és aviat per treure conclusions, ja que el gruix de reserves per l'estiu acostuma a arribar a principis de maig.

Davallada del valor monetari

Hi ha un altre factor que pot influir en la baixada de visitants, la devaluació de la moneda, que actualment frega el 30% respecte l'euro, el que fa que pels ciutadans que viatgen fins al nostre territori tot sigui molt més car.

L'any 2013 més d'un milió de turistes russos van visitar Catalunya.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?