Sociedad

El Parlament volia la recusació del president del TC i de dos magistrats

La cambra catalana volia evitar que es pronunciïn sobre la declaració de sobirania per "falta d'imparcialitat i independència", però va fer tard

Sede del Tribunal ConstitucionalEFE

El Parlament demanava la recusació del president del Tribunal Constitucional i de dos magistrats més, sense saber que no tindria cap efecte perquè l'alt tribunal es pronunciaria avui mateix sobre la declaració de sobirania.

El Parlament demanava formalment la recusació del president de l'alt tribunal, Francisco Pérez de los Cobos, i dels magistrats Pedro González-Trevijano i Enrique López.

Segons la vicepresidenta primera, Anna Simó, els informes jurídics encarregats pel Parlament on s'analitzen les seves manifestacions públiques justificaven sobradament la petició.

No és la primera vegada que el Parlament demana la recusació del Pérez de los Cobos. Ja ho va fer l'estiu passat quan es va conèixer que havia militat al Partit Popular en l'exercici del seu càrrec.

Más información

El propi tribunal va tombar la petició el 17 de setembre per 9 vots a favor i 2 en contra; la majoria conservadora al Tribunal Constitucional va passar el corró.

Ara no ha arribvat a fer-ho perquè el TC ja s'ha pronunciat sobre la declaració de sobirania

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00