Sábado, 29 de Enero de 2022

Otras localidades

Els russos s'ho pensen dos cops al comprar un pis

La devaluació de la moneda russa alenteix la venda de pisos turístics a la Costa Daurada. El preu ha pujat un 20% pels clients russos, que ara s'ho pensen més a l'hora de fer una adquisició d'aquest tipus.

Costa de Salou

Costa de Salou / ACN

Els russos representen la meitat de la clientela que compra immobles a poblacions com Salou, a on troben preus molt competitius en relació al seu país. Ara bé, la caiguda del valor del rublo fa que ara se'ls hagin incrementat els preus un 20% respecte l'euro. És una pujada notable, però igualment, en comparació al seu país, continuen sent quantitats competitives.

De moment la xifra i el ritme de vendes no ha baixat, peròsí que és molt més pausada, ja que s'ho pensen molt més abans de donar un "sí" definitiu. David Jansenn, responsable de la immobiliària Barnamar de Salou, assegura que "el client rus necessita tenir-ho tot sota control i no deixa ni una variable a l'aire. Això fa que comptin fins a deu i que les compren no siguin tan ràpides i directes com unes setmanes enrere". Segons Jansenn, el rus és un client que acostuma a pagar al comptat, i no requereix d'hipoteca. 'Són famílies de classe mitjana i alta amb una molt bona capacitat adquisitiva'. La situació de la moneda russa podria fer variar aquests costums o reduir dràsticament les compres d'aquest mercat a la Costa Daurada.

Turistes que vénen a viure al lloc d'estiueig

Molts d'aquests clients són turistes que, un cop descobreixen el territori, decideixen traslladar-s'hi i venir a viure a Catalunya. La diferència de preus és un dels alicients que els acosta a Catalunya, però també ho són el temps i la varietat gastronòmica.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?