Sociedad

Tornen algunes malalties que estaven erradicades

Darrerament han incrementat els casos de patologies que feia anys que no afectaven a la població, com les galteres o la tuberculosi.

Metgessa vacunant a un pacient.ACN

Darrerament han incrementat els casos de patologies que feia anys que no afectaven a la població, com les galtereso la tuberculosi.

La manca de constància en la vacunació és una de les causes principals de rebrots de galteres o xarrampió que s'han viscut darrerament a Catalunya.A més, amb els fenòmens migratoris es conviu amb persones que tenen uns patrons diferents de vacunació i per tant el sistema immunològic no respon de la mateixa manera. El doctor Joan Guix, director de l'agència de protecció de la salut del Camp de Tarragona, assegura que la premisa bàsica és la prevenció: "l'únic que podem fer és insistir en la preveció sanitària i el control vacunal. Excepte en casos d'epidèmia, la vacunació no és obligatòria, i per tant la darrera paraula la té la persona".

Pel que fa a la tuberculosi, el repunt es deu sobretot a la interrupció dels tractaments que la combaten.

L'increment de pacients amb aquestes tres patologies es dóna sobretot a zones amb molta densitat de població. A Catalunya passa sobretot al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona, mentre que a la resta del territori l'afectació és molt menor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00