Sociedad | Actualidad

Més facilitats per posar antenes

En dos anys Barcelona sumarà 300 antenes de telefonia mòbil a les 800 que ja hi ha instal.lades. Una nova ordenança que ha entrat en vigor aquest cap de setmana simplifica els tràmits que fins ara havien de fer les operadores

Els veïns protesten per les antenes de telefonia mòbil a la Rambla Volart de Barcelona(EMMA MIGUEL)

L'objectiu de l'Ajuntament és millorar la cobertura, però veïns i experts en radiacions lamenten que no es tinguin en compte els efectes que poden tenir aquestes antenes sobre la salut.

Les operadores ja no hauran d'aconseguir una llicència per instal·lar una antena de telefonia mòbil a Barcelona, n'hi haurà prou amb que ho notifiquin a l'Ajuntament.

Segons Josep Ramon Ferrer, Director d'Estratègia Tecnològica del consistori, que ahir passava pel Balcó de SER Catalunya, en dos anys Barcelona tindrà 300 antenes més.

Más información

L'objectiu és cobrir la demanda creixent de cobertura i millorar-la a allà on a vegades falla: "possiblement necessitem un 20-25 % més d'instal.lacions, de la mateixa manera que han de ser més petites, més estructurades, més ordenades i en el fons és en positiu el creixement de les antenes."

Els nivells de radiació d'aquestes antenes preocupen les associacions de veïns o experts com l'arquitecte i geobiòleg Pere Leon, que també passava pel Balcó: "hem observat que hi ha persones que són molt a prop de les antenes i per tant pateixen una exposició de radiació molt potent i qui té la sort d'Estar lluny no està tan afectat. Em preocupa des del punt de vista biològic"

Leon defensa que les companyies haurien de compartir antenes en comptes d'instal·lar-ne més.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00