Sociedad

195.000 llars amb certificat energètic

Gairebé 195.000 habitatges de tot Catalunya ja tenen el certificat energètic un any després de què entrés en vigor l'obligació pels pisos o cases que es volen llogar o vendre

CADENA SER

El gruix principal van ser construïts durant la dècada passada, són propietat dels bancs i han obtingut la qualificació E, una de les tres més baixes. La Generalitat diu que, a poc a poc, el mercat farà pujar el nivell

Des de l'1 de juny és obligatori que tot aquell edifici que vulgui vendre's o ser posat a lloguer tingui un certificat energètic. Indica al nou inquilí com serà la seva factura energètica i al propietari li proposa una relació detallada i valorada de les obres que hi pot fer per millorar-ne la qualificació.

Dels gairebé 195.600 edificis certificats aquest a Catalunya, una quarta part van obtenir la pitjor nota, una G, i més del 44% van obtenir una E . Només 343 habitatges van obtenir la màxima puntuació.

El 70% dels edificis que s'han sotmès a la prova són pisos, la majoria construïts entre l'any 2000 i el 2010 i que ara són propietat de bancs.

Des de l'Institut Català de l'Energia s'apunta que des que va entrar en vigor la norma la xifra d'edificis certificats al mes és constant, cosa que indica que encara hi ha molt d'estoc per certificar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00