Viernes, 07 de Mayo de 2021

Otras localidades

Camps grocs de colza

El conreu de colza es dispara a les comarques de Girona. En set anys, l'extensió d'aquesta planta de flor grogra característica s'ha doblat i la producció s'ha multiplicat per 4. Encara no hi ha dades oficials del 2014, però els pagesos asseguren que la xifra seguirà augmentant perquè és una planta que suporta millor la pressió, bàsicament del senglar.

Camps grocs de colza

Un camp de colza a Colomers - R.M.

El 1999, només hi havia 627 hectàrees dedicades al conreu de la colza i la producció final va superar de poc les 1.000 tones.

El 2007, hi havia el doble d'hectàrees i la producció també es va multiplicar per dos.

L'any passat ja es van superar les 3.300 hectàrees amb colza plantada i es van recollir més de 8.000 tones.

De moment encara no hi ha dades oficials del 2014, però un dels responsables del sector d'herbacis d'Unió de Pagesos, Antoni Casademont, confirma que les xifres seguiran creixent perquè aquest conreu és molt més resistent a l'embat del porc senglar i a determinats ocells.

El senglar fuig de la colza, diu Casademont, perquè és dura i és més espinosa que el girasol, el conreu al que substitueix.

Tot i que aquí l'oli de girasol és més apreciat que el de colza, els camps on s'hi ha plantat colza queden més ben preparats per fer-hi altres conreus.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?