Sociedad | Actualidad

Cirurgia robòtica per l'obesitat mòrbida

Una nova tècnica amb cirurgia robòtica aplicada a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron millora els resultats en pacients amb obesitat mòrbida

L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona(RAFFAELLA PAGANO - ACN)

És la primera vegada, a nivell mundial, que s'opera aquests malalts amb robots i fins ara, ja s'han fet les dues primeres intervencions amb èxit. Més de 400 milions de persones a tot el món pateixen obesitat

La tècnica proporciona millors resultats a pacients que ja s'han sotmès a una intervenció per perdre pes, però que no ha aconseguit els resultats esperats.

En els pacients amb obesitat mòrbida en què la pèrdua de pes ha estat insuficient es realitza un bypass a nivell del duodè per tal que al pacient li quedin 250 centímetres de budell prim útil per a l'absorció dels aliments.

Más información

Un robot facilita els moviments quirúrgics del metge, que és qui dirigeix tota la intervenció. El doctor Ramon Vilallonga, que forma part de l'equip responsable d'aquesta nova pràctica, explica que "la tecnologia robòtica ens afavoreix i ens facilita la tècnica quirúrgica perquè ens dóna millor visualització dels teixits. Ens dóna una visió tridimensional i ens permet molta més llibertat de moviment dels instruments dins del malalt"

La intervenció afavoreix que l'aliment passi més ràpidament de l'intestí prim al còlon, evitant així una absorció excessiva dels aliments, la qual cosa afavoreix, finalment, la pèrdua de pes.

Els dos primers pacients intervinguts amb aquesta tècnica van ser donats d'alta al cap de dos dies de la intervenció sense cap mena de complicació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00