Sociedad

L'exconseller Nadal també plega de l'executiva del PSC de Girona

També han dimitit en bloc nou membres més de l'executiva del Partit dels Socialistes gironí per discrepàncies amb la direcció. Tots els que pleguen estan a favor del dret a decidir

RADIO BARCELONA

La seva renúncia força la convocatòria d'un congrés extraordinari en un màxim de 60 dies

El president de la Federació del PSC de Girona, l'exconseller Joaquim Nadal, suma el seu nom als nou membres de l'executiva del partit a aquestes comarques que ja han renunciat al càrrec. Encara que Nadal no ho ha fet públic aquest matí amb la resta, fonts de la direcció socicalista afirmen que va presentar en mà la carta de dimissió al primer secretari provincial diumenge passat.

Nou capítol del xoc intern dels socialistes catalans a compte del debat sobiranista i que s'està saldant amb el degoteig de baixes de l'anomenat sector catalanista.

Más información

Els altres nou membres de l'exeucitva socialista que han dimitit han argumentat que no volen ser "còmplices de la deriva del partit", critiquen que hi ha un "segrest" de la direcció i demanen un canvi de rumb.

"Hem passat de ser un partit esponja a un partit impermeable", han criticat. Entre les renúncies hi ha la de la número 2 de l'executiva i portaveu a l'Ajuntament de Girona i la Diputació, Pia Bosch, o l'exprimer secretari dels socialistes gironins Manel Nadal.

En el darrer any hi ha hagut un degoteig de renúncies i ja són 18 els membres que han plegat. Segons estableixen els estatuts, com que més d'un 50% de l'executiva ha marxat cal convocar un congrés extraordinari en 60 dies.

'HORA L' "Pot haver-hi gent del PSC que se sumi a una nova formació política"

11:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140117csrcsrcat_17.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

'Hora L' Primer secretari PSC Girona: "si no avancem cap a la relació federal amb celeritat és possible que d'aquí a 5 o 6 anys fins i tot jo pugui ser independentista"

05:44

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130731csrcsrcat_16.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00