Sociedad

CiU demana més de 15 anys de presó per als ultres que van assaltar Blanquerna

La representació legal de Convergència acusa els quinze encausats de diversos delictes d'atemptat contra l'autoritat, desordres públics i ultratge a la bandera catalana

(ATLAS)

Convergència i Unió ha demanat formalment que els ultres que van assaltar la seu de la Generalitat a Madrid durant la darrera Diada siguin condemnats a penes que superen els quinze anys de presó . La representació legal de la formació política , que també defensa el portaveu del partit Josep Sánchez Llibre , acusa els quinze encausats de diversos delictes d'atemptat contra l'autoritat , desordres públics i ultratge a la bandera catalana , entre d'altres , tots amb l'agreujant els motius ideològics

Más información

Convergència i Unió ha formalitzat la seva acusació contra els quinze ultradretans encausats per haver assaltat la llibreria Blanquerna a Madrid , la seu de la Generalitat a la capital , durant la darrera Diada de l'11 de setembre.

En el seu escrit , la formació política demana condemnes de més de 15 anys de presó per als encausats , acusant-los de diversos delictes d'atemptat contra l'autoritat , desordres públics , injúries , amenaces i un altre d'ultratge a la bandera catalana . Pel que fa a les indemnitzacions , especifica que Sánchez Llibre ha renunciat a rebre cap quantitat econòmica .

Contra 14 dels acusats , la condemna que es demana és de quinze anys i nou mesos de presó . Una petició de condemna que augmenta als 16 anys i nou mesos en el cas d'un dels assaltants , que segons CiU ha incidit agreujant de disfressa i també en reincidència .

Segons l'escrit d'acusació de la formació política i el seu portaveu , els acusats " es van reunir a la plaça de Cibeles i , des d'allà , es van desplaçar en grup fins al Centre Cultural , accedint a l'immoble en massa i violentament en un grup compacte " . Un cop dins , entre empentes i crits de " No ens enganyen , Catalunya és Espanya ! " , Haurien agredit entre d'altres Sánchez Llibre i el delegat de la Generalitat a Madrid , Josep Maria Bosch .

La representació legal de CiU , a l'espera que es pronunciï la Fiscalia , els atribueix delictes d'atemptat contra l'autoritat , desordres públics , danys , contra els drets fonamentals , injúries , amenaces , faltes de lesions i maltractament d'obra i finalment un delicte d'ultratge contra la bandera catalana .

Fa unes setmanes , el jutge que investiga aquests fets va transformar la instrucció en procediment abreujat, pas previ a l'obertura de judici oral , i va demanar a les parts que formalitzaran la seva acusació contra els 15 encausats . Arxivar el procediment contra altres quatre detinguts el 11 de setembre, per entendre que no es podia provar que haguessin accedit a l'interior de l'edifici , on s'haurien comès els delictes .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00