Sociedad

FGC estrena eina per evitar el frau del "trenet"

Ferrocarrils de la Generalitat està provant un sistema per evitar els viatgers es colin fent el trenet, és a dir, enganxant-se a l'esquena d'un viatger que sí que ha validat el seu bitllet

Ferrocarrils de la Generalitat vol evitar el frau dels que es volen colar enganxats a l'esquena d'un viatger que sí ha pagatFGC

Consisteix en una càmera que observa la zona d'accés a les andanes i quan detecta que un usuari creua les validadores enganxat al viatger de davant envia un avís als interventors que estan a l'estació.

L'alerta que s'envia al telèfon mòbil del persona de ferrocarrils, incorpora la seqüència d'imatges de la possible infracció, de forma que l'interventor pot identificar i interceptar el viatger en pocs segons. De moment, s'ha provat a l'estació de Provença i la companyia assegura que s'ha reduït de forma significativa aquest tipus de frau. La idea és instal.lar-lo també a Catalunya i Muntaner durant aquest any.

Aquest projecte de control del frau s'ha fet gràcies a l'acord de col.laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat i l'empresa barcelonina Awaait Artificial Intelligence SL.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00