Sociedad

Els empresaris pel dret a decidir firmen el manifest del Far

Un total de 30 organitzacions empresarials catalanes, entre les quals totes les cambres de Comerç i diverses patronals, s'han adherit al manifest del Far, que defensa el dret a decidir. En aquest manifest també es comprometen a respectar la decisió que surti de la consulta i adaptar les empreses a la nova realitat sortida de les urnes. S'ha firmat a Llafranc, al Far de Sant Sebastià.

Jaume Fàbrega llegint el manifest. Foto: Raül Muxach

Un acte promogut per organitzacions empresarials de Girona però que ha comptat amb l'adhesió d'entitats de tot Catalunya: les 13 cambres, patronals com Foeg, Pimec, Amec, Cecot, Fepime o FemCat i patronals territorials com els empresaris de l'Anoia, la Federació d'Associacions Empresarials del Maresme o la Confederació de Comerç de Catalunya i així fins arribar a 30.

L'encarregat de llegir el manifest del Far -un text sintètic de només 3 punts- ha estat el vicepresident de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega.

"Manifestem la nostra total adhesió al Pacte Nacional pel Dret de Decidir i el seu suport incondicional al procés endegat pel nostre Parlament, avalat per una àmplia majoria dels seus diputats, que ha de permetre que els nostres conciutadans puguin, lliurement i democràticament, expressar la seva voluntat sobre el futur del país".

"El nostre compromís de respectar i fer costat a la decisió que prengui el poble de Catalunya, sigui quina sigui". "La nostra voluntat d'adaptar l'actuació de les notres empreses a aquesta voluntat, de manera que puguem continuar contribuint al progrés i al benestar de la nostra societat".

Un manifest i una situació, diuen, a la que s'arriba després de molts anys intentant el diàleg i de molts desencontres com la retallada de l'Estatut, la sentència del Tribunal Constitucional, la llei d'unitat de mercat, la llei Wert o la negativa a un pacte fiscal com el que té Euskadi.

El coordinador del Pacte pel Dret a decidir, Joan Rigol, ha explicat que ara mateix ja hi ha més de 1800 entitats adherides.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00