Sociedad | Actualidad

Els crítics del PSC es mouen

En els propers dies el partit ha d'anunciar com queden els 3 diputats díscols que porten 4 mesos relegats. Si la direcció no fa un gir de 180 graus Marina Geli és partidària de plegar de forma imminent del grup parlamentari. Joan Ignasi Elena i Núria Ventura esperaran a l'Assemblea d'Avancem

Acabada la treva de les eleccions, i envalentonats pels mals resultats, el sector crític del PSC agafa embranzida, en procés que sembla ha d'acabar en un nou moviment polític amb vistes a les properes europees.

Una de les primeres coses que s'han de moure és el futur els tres díscols. Marina Geli sosté que el d'aquesta setmana és l'últim Ple en el que abans que s'aclareixi el seu futur i reconeix, que si el partit no gira com un mitjó, ja es veu fora del partit: "no es pot demorar més la decisió dels tres diputats i en conseqüència després veurem si anem al grup mixt, ho deixem o hi ha la possibilitat de reconstrucció interna i que, nosaltres, almenys jo, podríem continuar explicant clarament quines són les nostres discrepàncies amb un Partit Socialista que és vist per molts catalans com un partit de vocació minoritària"

Más información

Tot i que Geli diu que coincideix amb Elena i Ventura, aquests dos últims, del corrent Avancem, es donen una mica més de temps i asseguren que no faran cap pas fins que l'Assemblea que Avancem té convocada a finals de juny per decidir quin camí emprèn.

El futur d'aquests 3 diputats, que és fàcil que acabi convergint amb els moviments d'exdirigents que ja han fet un pas al costat, com Montserrat Tura. Un grup que previst que emeti un comunicat en el que es podria contemplar ja l'escissió per presentar-se a les eleccions municipals d'aquí un any amb sigles diferents a les del PSC.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00