Sociedad | Actualidad

Tardor de mobilitzacions pageses

ASAJA avisa que sortirà al carrer si la Generalitat no paga al sector els 8 milions del 2013 i els 5 milions d'enguany que ja ha cobrat de Madrid. Preveuen una "tardor calenta"

(Una mobilització pagesa que es podria repetir -FOTO: ACN-)

L'associació agrària Asaja reclama que la Generalitat pagui 8 milions d'euros en ajudes al pagès català, pendents de cobrar del 2013. Són diners, que segons l'entitat, el Govern català ja ha rebut de Madrid, però que no s'han pagat. Avisen que podrien haver-hi manifestacions.

El president d'Asaja a Catalunya, Albert Castelló, afegeix el 5 milions del 2014 que també han arribat des de Madrid, diu, i que no s'han repartit entre els pagesos.

Assenyala que serà una tardor calenta amb mobilitzacions, ja que el sector està al límit, i potser més valdria cobrar-los directament de Madrid que esperar que es reparteixin. Castelló adverteix que "possiblement es preveu una tardor calenta si no paguen. Per què vull que vinguin els diners de Madrid a Catalunya? Per utilitzar els diners per promoure d'altres coses? Els diners dels pagesos són dels pagesos."

Alerta que moltes explotacions estan a punt de tancar per manca de liquiditat.

Albert Castelló, pt ASAJA, preveu una "tardor calenta" si no cobren els 8 milions que es deu al sector

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140529csrcsrcat_30.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00