Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 13 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Mas anirà a la proclamació del nou Rei

El President de la Generalitat escurçarà el viatge a Estats Units "per respecte institucional"

Artur Mas durante el acto en el que ha anunciado que asistirá a la coronación del rey, en Colera, en l'Alt Empordà /

Artur Mas insisteix que Madrid "maltracta" Catalunya però assegura que la Generalitat ha de fer un exercici de "respecte institucional" davant d'aquests comportaments. Per això el President escurçarà l'agenda a Estats Units i tornarà per anar a Madrid el dia 18.

En un acte a Colera, a l'Alt Empordà, Mas ha explicat que modifica l'agenda "per donar un missatge de bon veïnatge", de "bona cordialitat", de "respecte institucional".

Diu que el Govern català vol tenir "una bona relació" amb el nou Rei, que es basi en aquest "respecte" entre institucions.

Tot i així Mas, ha aprofitat per contraposar la seva decisió amb els comportaments que arriben de madrid. Assegura que les institucions de l'Estat "no tracten bé" Catalunya, "a nivell polític, lingüístic, fiscal" o "de competències", però diu que el Govern Català ha de mantenir "les formes".

Segons Mas, el "projecte polític català passa per les bones maneres" i en algunes ocasions, "encara que imprevistes" i que obliguin "a modificar coses previstes de fa mesos", passen també "pel respecte institucional".

Mas viatjarà als Estats Units com tenia previst, però només farà la primera part de l'agenda i tornarà abans per poder ser a Madrid el dia 18.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?