Sociedad

Protestes pel tancament de llits a Bellvitge

A l'Hospital de Bellvitge continuen les protestes pel tancament de llits i unitats amb l'arribada de l'estiu.

La direcció de l'Hospital volia tancar uns 200 llits durant els mesos d'estiu, teòricament per tornar-los a obrir al setembre. La pressió del personal sanitari i els usuaris, ho ha frenat

Más información

L'Hospital de Bellvitge pretenia tancar 24 llits ara i augmentar la xifra fins als 120 el mes d'agost, un 20% del total. Són 3 plantes que segons la direcció no cal tenir obertes per la davallada de l'activitat. A l'Hora L, Alfredo Garcia, gerent del centre ha defensat que la clausura de plantes és normal en aquesta época: "en aquests últims anys no s'ha produït ni un sol tancament estructural a l'Hospital de Bellvitge. Què vol dir un tancament estructural? Un tancament definitiu. Els llits són l'element clau de la gestió d'un hospital. La gestió dels llits en aquest hospital es fa de manera molt ajustada i molt acurada".

Però Teresa Fuentelsanz, delegada de Metges de Catalunya a Bellvitge, diu que hi ha prou demanda per mantenir obertsels llits i els quiròfans que es tanquenidenuncia que la reducció de serveis al llarg de l'any està comportant quees derivinpacients a la privada:"en aquest hospital tenim uns 12.000 malalts en llista d'espera quirúrgica i els procediments que tenen el temps d'espera garantit els estan desviant a la privada. Això els ciutadans ho saben, els treballadors ho saben i ha arribat un moment en què ha sortit un moviment ciutadà i de treballadors que ha fet que no es tanquin aquestes plantes"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00