Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 14 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Els trastorns alimentaris també són cosa de nois

En només cinc anys, l'Institut de Trastorns Alimentaris ha duplicat el nombre de nois atesos per bulimia o anorexia

Els transtorns alimentaris també són cosa de nois /

L'ITA alerta que els casos de nois que els arriben, tot i ser menys, estan en fases més avançades de la malaltia, perquè els fa més vergonya reconèixer el problema

Tot i que el 90% dels casos que arriben a l'Institut de Trastorns Alimentaris són de noies que pateixen bulímia o anorexia, els experts treballen amb la hipòtesi que la tendència anirà equilibrant-se. El director assistencial de l'ITA, Gustavo Faus, alerta que els nois que els arriben com a pacients pateixen "una doble estigmatizació", perquè "a vegades per part de les families hi ha una certa resistència" a reconèixer una "malaltia que tradicionalment s'ha associat només a les noies".

Explica que precisament aquesta dificultat "de detectar i assumir" que un noi pot estar patint un trastorn alimentari és el que fa que els casos que els hi arribin siguin "més extrems" i que estiguin en "fases més avançades de la malaltia". "Si una cosa hem aconseguit fins ara és que les llums d'alarma s'ensenguin abans", explica Faus, que assegura que en el cas dels nois això "arriba més tard", perquè "s'amaga el problerma i els fa vergonya de reconeixer".

Segons el director assistencial de l'ITA, la importància de la imatge corporal també ha arribat als nois: "acaben obsessionats", diu, amb el mateix que les noies, "amb un cos perfecte, una baixa autoestima o la necessitat de controlar un aspecte de la seva vida".

Els experts també han detectat que els trastorns alimentaris poden tenir relació amb el bullying: "que vinguin de bromes i burles de companys per un problema de sobrepes" és un dels precedents més habituals, segons Faus.

En canvi, hi ha una diferència entre nois i noies: en el cas d'ells el trastorn "no és només vomitar o deixar de menjar", sinó també, "practicar molta activitat física per estar més forts". La mitjana d'edat que tenen els nois que ingressen a l'ITA és d'entre 18 i 19 anys, mentre que en les noies baixa fins als 14 o 15 anys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?