Sociedad

Pujol Ferrusola va enviar el seu sogre a cobrar una comissió

L'apoderat d'una empresa diu a la Policia que el van obligar a vendre unes finques si volia deixar de tenir problemes amb l'administració catalana

Jordi Pujol Ferrusola, en una imatge d'arxiu de 2006ACN

Novetats en la investigació sobre els negocis de Jordi Pujol Ferrusola. Un informe de la policia revela que va enviar el seu sogre a cobrar el 3% de comissió de la venda d'unes finques a l'Hospitalet de Llobregat.

L'apoderat de l'empresa propietària dels terrenys assegura que, durant anys, l'administració li va posar pals a les rodes amb els seus negocis. Fins que va arribar COPISA i li va dir que si li venia els terrenys no tindria més problemes. COPISA és una de les 17 empreses investigades pel jutge Ruz perquè hauria pagat comissions a Jordi Pujol Ferrusola a canvi de què fes de mediador amb l'administració pública per aconseguir tancar contractes.

Más información

L'informe de la UDEF de la Policia Nacional, que ja està en mans del magistrat, es basa en la declaració de l'apoderat d'una empresa propietària d'uns terrenys de l'Hospitalet. Assegura que poc després de vendre les finques a COPISA per 30 milions d'euros i passar escriptura, va aparèixer per la seu del negoci, Ramon Gironès, pare de la dona de Pujol Ferrusola, per exigir-li una comissió del 3% de l'import total de la venda.

Aquest home ha explicat a la policia que va acceptar pagar l'1%, 300.000 euros, perquè uns anys abans havia tingut problemes amb administracions catalanes, no concreta quines, perquè li havien declarat inundables uns terrenys i li havien precintat una altra finca.

Ha explicat que un representat de COPISA li va dir que si es venia els terrenys, tots aquests problemes s'acabarien. A més, hi ha una factura a nom d'una empresa de Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona en la qual COPISA paga 226 mil euros per la seva feina de mediació en la compra d'aquestes finques.

Ana Terradillos

Ana Terradillos

Licenciada en Periodismo por la Universidad de Navarra (1991-1996) y en Ciencias Políticas por la UNED...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00