Sociedad

L'ebola no s'estendria a Catalunya

Les autoritats sanitàries catalanes consideren molt improbable que l'epidèmia d'aquest virus pugui estendre's a casa nostra

Un comerciante de moneda liberiano se lava las manos para prevenir el ébolaEFE AHMED JALLANZO

Els hospitals disposen d'un protocol per a la detecció i tractament de possibles casos de persones infectades en les zones endèmiques i per evitar eventuals contagis. Si n'hi hagués algun, s'aïllaria al Clínic.

De fet, des que al 1976 es va descobrir la malaltia, mai no s'han presentat casos en països de fora del continent africà. L'ebola és una malaltia que no té cura i només es pot fer tractament d'acompanyament mentre l'organisme lluita per superar la infecció. Les condicions mèdiques i ambientals fan que la mortalitat per aquest virus sigui molt alta en els països on és endèmica.

Más información

A Catalunya, l'Agència de Salut Pública ja té assumits protocols d'actuació per a la detecció de casos i fa revisions sistemàtiques a cooperants de Metges Sense Fronteres que treballen en aquells territoris. Si calgués repatriar alguna persona contagiada a l'Àfrica, seria aïllada al Clínic. Anna Rodés, responsable de vigilància epidemiològica, afirma que tenen un protocol d'actuació, del qual s'han fet assajos.

L'ebola es transmet als humans a través d'animals i es contagia amb el contacte directe amb sang, suor, vòmit o orina de persones infectades, fins i tot després de la seva mort. Amb tot, no és contagiós durant la fase d'incubació i fins a una fase avançada de la malaltia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00