Sociedad | Actualidad

El Mundial de Patinatge de Reus no troba suficients sponsors

Les empreses opten per oferir els seus productes en comptes d'una aportació econòmica. Tot i que el regidor d'Esports admet als micròfons de la Cadena SER que no s'estan acomplint les expectatives previstes inicialment, des de l'Ajuntament, fonts consultades per aquesta emissora, asseguren que l'esdeveniment se cel·lebrarà amb total normalitat i que, si cal, s'adequarà al pressupost a la realitat.

El patinador reusenc i entrenador del grup show del Reus Deportiu, Xavier González, la patinadora del Reus Deportiu, Laia Lloses, i el regidor d'esports de l'Ajuntament de Reus, Sebastià Domènech.(JORDI CARTAÑÁ)

Des de la oposició ja arriben les primeres reaccions. ARA Reus critica la inoperància del regidor d'Esports, Sebastià Domènech, i alerta que serà el contribuent el qui acabarà pagant la factura del Mundial de Patinatge.

Del 27 de setembre a l'11 d'octubre Reus serà la seu Campionat Mundial FIRS de patinatge artístic. Concretament, d'aquí un mes i dos dies. Un esdeveniment que acollirà els millors esportistes d'aquesta disciplina esportiva. El Mundial compta amb un pressupost total de 400.000 euros, una part subvencionada per les institucions públiques, una altra pel taquillatge i la darrera pels sponsors.

Amb la crisi les empreses han optat per oferir els seus productes en comptes de realitzar una aportació econòmica, cosa que fa trontollar el finançament del campionat. "Més que aportacions monetàries, el que estan fent les empreses són aportacions dels seus productes. El consell de ministres va declarar el Mundial com un esdeveniment d'especial interès amb la qual cosa les empreses tenen avantatges fiscals, tot i així costa", ha assegurat el regidor d'Esports Sebastià Domènech.

La reacció d'ARA Reus

El grup municipalista ha mostrat la seva indignació davant les declaracions fetes pel regidor d'esports de l'Ajuntament de Reus. El partit local critica durament a Sebastià Domènech i no dóna crèdit de la poca capacitat del consistori a generar negoci: "No es possible amb l'interès que desperta el Mundial de Patinatge i la rellevància que té aquest esdeveniment, a pocs dies de la seva inauguració no tinguem cobert el pressupost de 400.000 euros. Les organitzacions mundials d'aquests esdeveniments es donen per generar ingressos a la ciutat i també a la pròpia regidoria".

El portaveu del partit, Jordi Cervera, ha vaticinat que aquesta falta d'ingressos d'sponsors i empreses privades s'acabarà suplint amb recursos públics: "El que no volem es que torni es torni a recaure en Reus Esport i Lleure o la ciutadania, que no siguin els calers dels ciutadans. He demanat al regidor que ens ho expliqui, una vegada més no podem fer saltar coets quan no tenim cobert el pressupost. La imatge que estem donant a un mes vist del campionat no és molt bona".

"La pota que està fallant més són els esponsors".

16:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140825csrcsrcat_16.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Entrevista al portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera

02:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140826csrcsrcat_17.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00