Sociedad

La Diada a Lleida

El catedràtic lleidatà, Manel Lladonosa demana "dialeg i acords", i finalment "votar i decidir" en el pregó de l'Onze de Setembre a la Seu Vella

Manel Lladonosa, pregoner en l'Ofrena Floral avui a la Seu Vella -foto: RÀDIO LLEIDA-

"Sigui quin sigui el projecte polític que es vulgui formular, la democràcia demana el respecte a l'opinió de la ciutadania?". És el pregó del Manel Lladonosa, avui en la Ofrena floral a la Seu Vella de Lleida. Manel Lladonosa, ha fet un repàs des de 1714 subratllant els moments en què Catalunya recuperava institucions i poders com la Mancomunitat o els estatuts del 32 i el 79. Lladonosa relaciona l`'ampli suport social que van tenir aquelles demandes, amb tot un teixit de complicitats, a la voluntat ara de votar el futur del país.

El catedràtic d'història ha apostat per assumir aquestes demandes donant-los una resposta que demana ''canvis i reformes, diàleg democràtic, acceptació dels altres i l'encontre d'acords. En el seu discurs ha destacat: "sigui quin sigui el projecte polític que es vulgui formular, la democràcia demana el respecte a l'opinió de la citadania... comporta dialogar i arribar a acords. Finalment votar i decidir"

Más información

Sota un sol de justícia, unes dues-centes persones s'hi han aplegat a l'Ofrena. L'alcalde, el socialista Angel Ros, en el seu discurs ha defensat el Dret a Decidir. "Hi ha crisi institucional que afecta al benestar de les persones", i, en dona aquesta recepta: "a Catalunya avui hi ha un anhel molt clar d'una immensa majoria de catalans i catalanes que volem decidir el nostre futur en un marc democràtic, de diàleg, de recerca del pacte i d'exercir, en el marc normatiu del qual ens hem dotat"

Milers de lleidatans a Barcelona

Des de moltes contrades de Lleida, uns 220 autocars han sortit a l'hora prevista, i altres tants turismes, amb gent per participar a la V a la capital catalana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00