Sociedad

Tres anys de la proclamació de Tarragona 2017

La ciutat celebra el tercer aniversari de la designació oficial com a seu dels Jocs del Mediterrani.

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, en el moment de la proclamació de Tarragona com a seu.AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La organització destaca el compromís econòmic de la Generalitat, els beneficis fiscals per les empreses patrocinadores i les esponsoritzacions privades com a principals fites ja assolides.

Mersín sempre serà una ciutat molt especial per Tarragona, ja que va ser l'escenari, el 15 d'octubre del 2011, de la proclamació de l'elecció de la seu dels Jocs del Mediterrani de l'any 2017. Tres anys després, el comitè organitzador fa una valoració molt positiva del camí que ja s'ha recorregut i encara el futur amb optimisme.

Compromís del govern català

Más información

Al juny el president de la Generalitat, Artur Mas, va comprometre's per escrit a aportar 12 milions d'euros per finançar el Palau d'Esports de Campclar i el Pavelló Sant Jordi de l'Avinguda Andorra. Segons el tinent d'alcalde dels Jocs, Javier Villamayor, "aquest és un projecte internacional i conjunt, de tot el territori i de tota la Mediterrània. És un aparador excel·lent".

El que encara falta per concretar és l'aportació que farà el govern de l'Estat, ja que de moment als pressupostos generals del 2015 no s'hi destina cap partida. Villamayor confia en que els diners acabaran arribant: "les converses són constants, i estem segurs que l'Estat no ens fallarà".

Beneficis fiscals pels patrocinadors

Des de l'u de gener d'enguany, les empreses patrocinadores ja poden gaudir de beneficis fiscals. És un aspecte que es va estar lluitant molt, ja que serveix com a pol d'atracció per captar noves companyies interessades.

De moment ja s'han signat contractes de patrocini milionaris amb Estrella Damm, Repsol i El Corte Inglés, i s'estan a punt d'anunciar nous acords amb una empresa de telefonia i una del sector de la banca.

Acabant de definir les instal·lacions

Actualment s'estan redactant els projectes executius de les tres instal·lacions de nova planta que s'han de construir. La intenció és començar les obres durant el primer semestre de l'any vinent, de manera que al desembre del 2016 ja estiguin finalitzades per poder realitzar les proves test amb prou mesos d'antelació.

La vila olímpica seran els hotels de Salou

"Els atletes que es desplacin fins al territori s'allotjaran als hotels de la Costa Daurada, és la opció més bona i sostenible". Villamayor té clar que serà així malgrat les declaracions de l'associació hotelera Salou-Vila-Seca-La Pineda, que critiquen manca d'informació per part de la organització.

2.800 voluntaris i acord amb el SOC

A dia d'avui la borsa de voluntaris dels Jocs compta ja amb més de 2800 voluntaris inscrits, 600 dels quals han participat ja en algunes de les més de 60 accions voluntàries en el darrer any. També hi ha un acord signat amb el Servei d'Ocupació de Catalunya per desenvolupar polítiques d'activació d'ocupació entre totes aquestes persones.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00