Domingo, 18 de Abril de 2021

Otras localidades

Com afecta la contaminació al cervell dels joves?

L'aire que respirem, l'aigua que bevem o el que mengem pot perjudicar el desenvolupament del cervell dels més joves. És la hipòtesi sobre la que treballen neuròlegs, psiquiatres i altres especialistes d'arreu del món reunits al CosmoCaixa de Barcelona.

Com afecta la contaminació al cervell dels joves?

ACN

A la trobada hi participen neuròlegs, neurocientífics, epidemiòlegs o psiquiatres, entre d'altres especialistes arribats d'arreu del món, que tenen en marxa investigacions sobre com afecta la qualitat de l'aire, de l'aigua o dels aliments en el desenvolupament del cervell dels nens i adolescents. Aquestes investigacions, totes encara en procés, han de servir sobretot per prevenir, fer canvis a les ciutats o al nostre dia a dia per evitar, per exemple, que els joves passin molta estona respirant aire contaminat.

El Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), líder de la trobada que hi ha avui i demà al CosmoCaixa de Barcelona, està estudiant els nivells de contaminació dins les aules de les escoles de Barcelona i com aquesta afecta en el rendiment dels alumnes. Tot i que encara no tenen els resultats definitius, el seu codirector, Jordi Sunyer, ja proposa canvis: "els nens tenen millor comportament quan més espai verd tenen a l'escola. Tenir vegetació a l'escola i als voltants és una manera de reduir la contaminació.

Aquesta trobada s'emmarca en els debats científics B-Debate, una iniciativa de l'entitat Biocat i l'Obra Social La Caixa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?