Sociedad

Detinguts l'alcalde d'Alcanar i el regidor d'urbanisme per presumpta prevaricació

La Guàrdia Civil ha detingut a l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat i al regidor d'urbanisme, Manel Martí (ambdós d'ERC), per un presumpte delicte de prevaricació contra l'administració pública. També s'ha detingut a tres empresaris del municipi.

ACTUALITZACIÓ 19h. | Els tres empresaris detinguts han sortit en llibertat després de comparèixer davant de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat i al regidor d'urbanisme, Manel Martí (ambdós d'ERC), per un presumpte delicte de prevaricació contra l'administració pública. D'altra banda, també s'ha detingut de manera preventiva a tres empresaris de la localitat relacionats amb la contractació d'obra pública pel consistori.

Llibertat pels empresaris

Más información

Els tres empresaris detinguts han quedat en llibertat aquesta tarda després de comparèixer davant la Guàrdia Civil a la caserna de Sant Carles de la Ràpita, mentre l'institut armat continua registrant l'Ajuntament. Els investigadors els atribueixen els presumptes delictes d'alteració de preus de subhasta pública, frau i falsedat documental en el marc de l'operació 'Carraus'

S'investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres

La Guàrdia Civil ha tornat a registrar avui l'ajuntament d'Alcanar en busca de documentació. Els registres s'han dut a terme a les dependències de l'àrea d'Urbanisme i serveis tècnics en el marc de l'operació Carraus, que investiga si s'haurien manipulat presumptament concursos públics a l'hora d'adjudicar obres que s'han dut a terme a la localitat.

La investigació que està duent a terme el jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta juntament amb la fiscalia de Tortosa gira entorn al període comprès entre l'any 2008 i el 2013. Entre les obres que s'investiguen es troba la urbanització de diversos carrers, l'adequació d'edificis públic o la concessió de llicències d'obres, a més de la compra d'una finca a en Mas d'en Serra.

Per tot plegat s'entén que es podrien haver comès delictes continuats contra l'administració pública, alhora que s'investiga l'existència d'una trama organitzada. De fet, la comissió d'aquests presumptes delictes s'imputa a càrrecs públics de l'ajuntament i a alguns empresaris de la localitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00