Sociedad

Pujol Ferrusola va treure 2,4 milions d'un compte d'Andorra estant ja imputat

El jutge Pablo Ruz ha descobert una nova operació bancària realitzada per Jordi Pujol Ferrusola ni més ni menys que aquest estiu, el dia 4 d'agost, quan ja estava imputat i que fins ara, segons diu textualment el jutge: "havia estat oculta a la instrucció" .

Jordi Pujol Ferrusola, a l'Audiència NacionalACN

El jutge Pablo Ruz ha descobert una nova operació bancària realitzada per Jordi Pujol Ferrusola ni més ni menys que aquest estiu, el dia 4 d'agost, quan ja estava imputat i que fins ara, segons diu textualment el jutge: "havia estat oculta a la instrucció" . Una operació de 2,4 milions d'euros des de la Banca Privada Andorrana de la qual va disposar Jordi Pujol Ferrusola en favor d'una "societat editorial mexicana".

Ruz acorda el bloqueig del compte en aquesta entitat des de la qual es va realitzar aquesta operació i a més ha enviat una comissió rogatòria a les autoritats de Mèxic per tal que identifiquin el compte bancari al Banc Santander Mèxic en què van ser ingressats aquests fons.

A més, el jutge ha citat com a imputats a onze persones, entre elles, al sogre de Pujol, Ramon Gironès, per la seva presumpta participació i cooperació en determinades operacions mercantils, per delictes de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública i falsedat en document mercantil.

També han estat citats com a testimonis 27 persones vinculades a la gestió empresarial del primogènit dels Pujol. El jutge prendrà declaració a tots els imputats el dia 12 de novembre, entre les 10 i les 17 30 hores. Són Xavier Tauler Ferre, Ramon Gironés Pages, Ramon Gironès Riera, Mercè Riera Anglada, Xavier Corominas Riera, Carles Sumarroca Claverol, Carlos Sumarroca Coixet, A.G.K, Gustavo Buesa Ibáñez, Josep Mayola Comadira i Luis Delso Heras. Els 27 testimonis estan citats per als dies següents, 13 i 14 de novembre.

Javier Álvarez

Javier Álvarez

Ha desarrollado la mayor parte de su carrera en La Cadena SER donde esta vinculado a la sección de Justicia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00