Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

'Okupes' de segona residència a Caldes de Malavella

A les urbanitzacions de Caldes de Malavella hi ha 23 cases ocupades. Algunes, fins i tot, per gent que les fa servir com a segona residència. L'Ajuntament pressionarà als propietaris, la majoria bancs, perquè denunciïn i desallotgin els que s'aprofiten d'aquesta situació.

Carrer Anoïa, urbanització Aigües Bones a Caldes de Malavella

Carrer Anoïa, urbanització Aigües Bones a Caldes de Malavella / AJUNTAMENT CALDES

L'Ajuntament de Caldes de Malavella, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, alertats per les queixes dels veïns, han fet inventari de les cases que hi ha ocupades a les sis urbanitzacions que hi ha al municipi.

N'han trobat fins a 23. Són cases tancades des de fa temps, pràcticament totes en mans dels bancs, que les han anat ocupant famílies que hi viuen punxant la llum i l'aigua.

L'alcalde de Caldes, Salvador Balliu, diu que algunes d'aquestes famílies ho han fet per necessitat -són les que atenen els serveis socials del poble- però d'altres ho han fet clarament per estalviar-se el lloguer.

També han descobert que algunes persones, fins i tot, han ocupat aquestes cases d'urbanitzacions per tenir una segona residència.

L'Ajuntament ha explicat que estan acabant d'estudiar cada cas i que després pressionaran als propietaris d'aquests habitatges -la majoria són bancs que s'en desentenen-, perquè ho denunciïn i desallotgin els que s'aprofiten d'aquesta situació.

L'ocupació de segones residències ha començat a crear alguns problemes de convivència entre els veïns de Caldes, diu l'alcalde. "Alguns han col·locat piscines de plàstic al jardí i l'omplen i la buiden cada dia aprofitant que no paguen l'aigua, això està fent enfadar a molts veïns", ha explicat Balliu.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?