Sociedad

Tarragona descarta vendre un solar als mormons

L'ajuntament fa marxa enrere en el procés de venda d'uns terrenys municipals a l'església mormona per fer-hi un temple. La pressió veïnal contrària els ha fet desistir.

Plànol dels terrenys.AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Els veïns del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau s'han acabat sortint amb la seva. L'ajuntament finalment no vendrà un solar municipal de la zona a l'Església de Jesucrist dels Sants Darrers Dies - més coneguda com a mormona- perquè hi instal·lin un temple. Segons l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, "mai hem actuat en contra dels interessos dels veïns, i els temes urbanístics sempre els consensuem. Per tant, davant de la oposició frontal, queda totalment descartat".

"Hagués estat un equipament pel barri"

Els habitants de la zona no estaven en contra de tenir un temple mormó al costat de casa, però s'hi oposen perquè no volen perdre un espai natural com aquest. Tot i això, Ballesteros aclareix que no es tracta d'una zona verda: "són els terrenys en els que s'hi havia d'instal·lar l'Olga Xirinacs". Les obres també haguessin permès fer una connexió de sortida per La Muntanyeta, l'associació de Paràlisi Cerebral. Ara caldrà buscar una altra solució.

Más información

El consistori també vol aclarir que a l'edifici s'hi hagués fet l'espai de culte i també d'altres dependències obertes al públic amb sales per fer-hi reunions d'entitats o associacions: "hagués estat un equipament pel barri".

Buscar alternatives per l'església mormona

Ballesteros explica que ara s'oferiran alternatives a aquest col·lectiu per tal que puguin aixecar l'església en algun altre punt de la ciutat.

A nivell econòmic no li preocupen els dos milions d'euros que es deixaran d'ingressar per la pèrdua de la venda: "això no desequilibrarà les finances municipals". El batlle aclareix que no són diners necessaris per pagar les obres del Mercat, ja que els diners per aquests treballs ja els té reservats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00