Martes, 24 de Mayo de 2022

Otras localidades

FESTIVAL

60 creadors il•luminen Olot amb ‘Lluèrnia’

El festival de la “llum i el foc” d’Olot torna aquest dissabte al centre de la ciutat amb unes previsions de públic molt optimistes. Un espectacle de Marcel•lí Antúnez tancarà aquest esdeveniment que en només tres edicions ja s’ha consolidat

Lluèrnia festival olot garrotxa pep fargas pim pam pum foc festivals cultura foc llum jordi corominas: 60 creadors il•luminen Olot amb ‘Lluèrnia’

La crisi va matar el Festival Panorama d’Olot i fa tres anys l’activista cultural Pep Fargas i el grup de correfoc i espectacles de carrer Pim Pam Pum Foc es van inventar el Festival Lluèrnia. La idea va néixer modestament intentant omplir el buit que havia deixat en aquesta ciutat amb una llarga tradició de festivals alternatius com va ser durant anys el Forum de Teatre o el mateix PNRM. En només dues edicions aquesta festa de “la llum i el foc” ha sorprès els mateixos organitzadors per l’èxit aconseguit.

Dissabte a partir de les 18h pels carrers del centre de la capital de la Garrotxa s’han programat una seixantena d’instal·lacions. Fer el recorregut és gratuït i els espectadors poden escollir les intervencions que més els interessen entre tota l’oferta. Per fer-se una idea de la filosofia del Lluèrnia i comparar-ho amb esdeveniments identificables pel públic, s’apropa més al funcionament i format de ‘Girona Temps de Flors’ –però amb llum i foc- que la Fira de Tàrrega que es celebra el mes de setembre.

El director del Festival Lluèrnia, Pep Fargas, ha explicat que els humans “ens sentim romànticament atrets pel foc” i en una ciutat rodejada de volcans semblava lògic inspirar-se en el paisatge més proper. Els creadors de les instal·lacions provenen de camps molts diversos. Per exemple dissenyen muntatges joves arquitectes, artistes del videoart, il·luminadors i entitats de la ciutat que volen posar el seu granet de sorra al festival.

L’afluència massiva de públic és un dels temes que més neguiteja els organitzadors perquè és un esdeveniment que dura poc temps. “Es concentra molta gent en poques hores” i això es fa difícil de gestionar reconeix Fargas. De fet ja s’han plantejat que en el futur pugui durar dos dies, però en només tres edicions han pensat que és millor no arriscar-se perquè una part important dels membres de l’organització són voluntaris i cal que el festival maduri.

 La traca final la posarà el grup Pim Pam Pum Foc sota la direcció de Marcel·lí Antúnez (un dels membres fundadors de la companyia Fura dels Baus) amb l’espectacle ‘Farga Budell’ que es representarà a la Plaça de Braus a les 23:00h (obren les portes mitja hora abans).

 Escolta els secrets de Lluèrnia:

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?