Lunes, 29 de Mayo de 2023

Otras localidades

Passejant pels 'Champs elysees' amb un bastó fet a Bonmatí

Una empresa familiar de Bonmatí que fabrica bastons ven més de la meitat de la seva producció al Holanda, França i Alemanya. Per reforçar la seva presència internacional, acaben de posar en marxa la primera botiga online de bastons de l'estat, que va dirigida al client final.

La portada en anglès de la pàgina web. FinnaSL

Sabíeu que alguns dels bastons amb els que passegen holandesos, francesos o alemanys estan fets aquí al costat, a Bonmatí? Una empresa familiar que es dedica des de fa més de 50 anys a la fabricació artesanal d'aquest complement exporta més de la meitat de la seva producció a Europa i ara vol augmentar mercats i quota mitjançant la primera botiga 'online' de bastons de tot l'estat.

La marca Finna SL va néixer l'any 1989 però des dels anys 60 l'empresa fabrica bastons de castanyer. Ara mateix, amb 4 treballadors, venen entre 50.000 i 100.000 bastons l'any i gairebé el 60%, fora de les nostres fronteres.

El seu responsable, Francesc Pons, diu que fabriquen tot tipus de bastons, des dels més senzills de castanyer per a la finalitat que tots ens imaginem fins a peces de col·leccionista amb fustes nobles, pedres precioses i acabats de fantasia. També en tenen de plegables. El preu mitjà oscil·la entre els 50 i els 100 euros.

Segons Pons, ja fa anys que venen a fora, bàsicament en països com Holanda, Alemanya i França però també s'estan expandint als Estats Units, Mèxic, Japó, Anglaterra, Xina i els països de l'antiga Unió Soviètica. Fins ara, tenien una pàgina web que servia de catàleg per a majoristes però amb la nova eina (desenvolupada per la consultora tecnològica gironina GNA) volen anar directe al client final, que pot demanar el producte que vulgui o, fins i tot, encarregar un bastó personalitzat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?