Sociedad

Passejant pels 'Champs elysees' amb un bastó fet a Bonmatí

Una empresa familiar de Bonmatí que fabrica bastons ven més de la meitat de la seva producció al Holanda, França i Alemanya. Per reforçar la seva presència internacional, acaben de posar en marxa la primera botiga online de bastons de l'estat, que va dirigida al client final.

La portada en anglès de la pàgina web. FinnaSL

Girona

Sabíeu que alguns dels bastons amb els que passegen holandesos, francesos o alemanys estan fets aquí al costat, a Bonmatí? Una empresa familiar que es dedica des de fa més de 50 anys a la fabricació artesanal d'aquest complement exporta més de la meitat de la seva producció a Europa i ara vol augmentar mercats i quota mitjançant la primera botiga 'online' de bastons de tot l'estat.

La marca Finna SL va néixer l'any 1989 però des dels anys 60 l'empresa fabrica bastons de castanyer. Ara mateix, amb 4 treballadors, venen entre 50.000 i 100.000 bastons l'any i gairebé el 60%, fora de les nostres fronteres.

El seu responsable, Francesc Pons, diu que fabriquen tot tipus de bastons, des dels més senzills de castanyer per a la finalitat que tots ens imaginem fins a peces de col·leccionista amb fustes nobles, pedres precioses i acabats de fantasia. També en tenen de plegables. El preu mitjà oscil·la entre els 50 i els 100 euros.

Segons Pons, ja fa anys que venen a fora, bàsicament en països com Holanda, Alemanya i França però també s'estan expandint als Estats Units, Mèxic, Japó, Anglaterra, Xina i els països de l'antiga Unió Soviètica. Fins ara, tenien una pàgina web que servia de catàleg per a majoristes però amb la nova eina (desenvolupada per la consultora tecnològica gironina GNA) volen anar directe al client final, que pot demanar el producte que vulgui o, fins i tot, encarregar un bastó personalitzat.

Francesc Pons: 'venem tot tipus de bastons i els enviem a tot tipus de mercats'

00:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0080420141112164946/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00