Actualidad
CIRURGIA CARDÍACA

Desconfien de la promesa de Salut de seguir operant del cor al Trueta

Els metges de Girona i els cirurgians de la Vall d'Hebron que operen del cor al Trueta diuen que les "alarmes continuen enceses", encara que Salut reitera que cirurgians de Can Ruti vindran a Girona per operar a partir del gener.

Girona

El Col·legi de Metges de Girona, representants del sindicat Metges de Catalunya i  els cirurgians de la Vall d'Hebron que venen un cop a la setmana a operar del cor al Trueta desconfien del compromís de Salut de mantenir la cirurgia cardíaca a Girona a partir del 2015.

Arran de la polèmica generada per unes declaracions del conseller Boi Ruiz que assegurava que Salut estudiava si podia mantenir la cirurgia cardíaca al Trueta, els metges de Girona desconfien de l'última resposta que ha donat Salut: no es tancarà el servei, només es canviarà l'hospital de referència i els cirurgians que operen a Girona. Si fins ara eren els de la Vall d'Hebron a partir del 2015 dependrà dels especialistes de Can Ruti de Badalona.

El president del Col·legi de Metges, Josep Vilaplana, ha dit que "les alarmes contonien enceses" i ha explicat que el canvi d'equip no respon a criteris mèdics. Ha recordat que cirurgians de Can Ruti es van negar a venir a operar a Girona, el 2006, quan va començar aquest servei.

La delegada del sindicat Metges de Catalunya, Núria Estanyol, ha dit que no té sentit canviar un equip mèdic que funciona des del 2006 "per començar-ne una altra de nova".

REORGANITZACIÓ TERRITORIAL

El director territorial de Salut a Girona, Josep Trias, ha explicat que "per criteris de reorganització territorial i equilibri" s'ha decidit que Can Ruti sigui el nou hospital de referència per la cirurgia cardíaca i ha tornat a garantir que a partir del 2015 els metges de Can Ruti "vindran un, dos o tres cops per setmana, o els que faci falta" per operar malalts del cor a Girona.

Sobre els que cirteris però, ha dit, que operar-los al Trueta o derivar-los a Badalona acabarà depenent "del criteri mèdic" d'aquests cirurgians.

300 OPERACIONS DE COR

Al Trueta s'operen cada any uns 80 malalts del cor per cirurgians que es desplacen un cop per setmana a operar. Més de 200 pacients anuals es deriven, fins ara, a la Vall d'Hebron.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00