Internacional
LA LLAVOR

El sector agroalimentari pressiona pel tractat de Lliure Comerç amb els EUA

Actualment s’està negociant este acord entre la Unió Europea i els Estats Units que és vital per al sector ja que les importacions tripliquen les exportacions

La Llavor 06-12-2014

La Llavor 06-12-2014

29:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0096820141206085437/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Els productors agroalimentaris valencians exigeixen que s’incloguen les seues peticions al Tractat de Lliure Comerç que estan negociant actualment la Unió Europea i els Estats Units. Denuncien que les exportacions a este gran mercat estan molt limitades quan, per contra, les importacions apleguen ací amb una major permissivitat.

Prova d’açò és que este passat exercici, la Comunitat va importar productes agroalimentaris per un import de 193 milions d’euros i en va exportar només per 55 milions.

El director general d’Anecoop, Joan Mir, ha explicat a La Llavor, el programa de la SER dedicat al sector, que no només són els protocols dels Estats Units els que dificulten l’entrada dels productes agroalimentaris valencians a este país. També influeixen de manera determinant els controls fitosanitaris ja que, segons Mir, s’exigeixen grans controls per entrar al mercat nord-americà mentre que els seus productes no passen tants filtres i barreres per entrar al nostre mercat.

A més a més, segons Mir, una vegada als Estats Units, hi ha una competència ferotge, fet pel qual farien falta unes empreses exportadores más grans, definir una marca més potent o buscar un “partner” local per aconseguir penetrar al mercat nord-americà.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00