Sociedad
TURISME

Previsions d’ocupació desiguals a la demarcació de cara al pont

La majoria dels hotels de la Costa Daurada estan tancats. Pel que fa a les cases rurals, el pessimisme del Delta de l’Ebre contrasta amb el ple a la comarca de la Terra Alta.

Casa rural del Delta de l'Ebre. / ACN

Tarragona

El turisme interior guanya al costaner en aquesta època de l’any. Durant aquests dies de festa, el sector preveu una ocupació molt desigual en funció de la zona i del tipus d’allotjament.

A la Costa Daurada més d'un 90% dels hotels estan tancats, però tot i així es confia en omplir els pocs establiments oberts i superar el 65% d'ocupació registrada l'any passat per aquestes dates. En total obriran portes 14 hotels amb una oferta de 4.200 llits, menys d'un 10% del total de 45.000 places que sumen els 83 hotels associats.

El sector hoteler es beneficia d'esdeveniments que tenen lloc per aquest pont, tal i com explica Teresa Clavé, portaveu de l’associació hotelera Salou-Cambrils-La Pineda: "hi ha bon ambient entre el sector, doncs es celebra el campionat de balls de saló i els 2.000 ballarins dormen a Salou. Potser la nit de dissabte i diumenge poden arribar al ple d'ocupació".

La Nit Blanca de Port Aventura, en la qual el parc temàtic es manté obert fins a la matinada, també és un dels reclams turístics que ha atret prou clientela com per penjar el cartell de ple als dos hotels oberts -amb 500 habitacions cadascun- dels quatre que hi ha al complex. Com és habitual, els altres dos ja van tancar a finals de setembre.

Triomf de les cases rurals de la Terra Alta

Al Delta de l'Ebre les previsions d'ocupació de les cases rurals es situen al 40%. Segons el responsable d’aquests allotjaments al sud de la demarcació, Albert Hernández, “la proximitat amb les festes de Nadal fa que les famílies s’hi mirin molt a l’hora de gastar-se diners”.

Aquestes expectatives discretes contrasten amb les perspectives optimismes de la Terra Alta, on es dóna pràcticament per fet el ple. Ja fa uns dies que costa trobar llits als allotjaments rurals d'aquesta comarca d'interior, que té 1.500 places repartides en 49 establiments entre cases de pagès, hotels, i apartaments.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00