Domingo, 12 de Julio de 2020

Otras localidades

Posi un poble a la seva vida

Qui vol comprar-se una casa, si pot comprar-se un poble sencer? En un moment de resorgiment de la cosa rural, de demanda no en falta. I d'oferta tampoc

Venta Aldea pueblo Barcelona, zona Bages, 12 edificacions, siglo XVII 365 hectàrees, per 2.495.000 €

aldeasabandonadas.com (aldeasabandonadas.com)

Ara mateix, a través del portal aldeasabandonadas.com (immobiliària líder en aquest sector) es pot escollir entre un total de 77 pedanies, pobles o nuclis rurals repartits per tot l'Estat. Catalunya és la comunitat que en concentra més, un total de 17.

N'hi ha de petites, amb 2 o 3 cases i poques hectàrees de terreny, per 125mil euros. Però també hi ha conjunts rurals de luxe, amb capella i embassaments naturals inclosos. En aquest darrer cas, òbviament, el preu puja: fàcilment supera els 3 milions d'euros.

La gerent del portal immobiliari, Elvira Facián, explica que de mitjana el preu d'una operació es mou entre els 700mil euros i el milió. Depèn del que demani l'inversor. "No és igual si vol un poble en ruines pera restaurar-lo ell mateix, que si vol un llogaret amb cases per a entrar-hi a viure. L'inversor és qui demana quin tipus de propietat vol, on la vol, i què vol fer-hi".

Aquest inversor a què es refereix Facián acostuma a ser un empresari que vol treballar des d'un àmbit rural, malgrat que la seva activitat professional no tingui res a veure amb el camp. "Hi ha empreses que es dediquen a l'agricultura, però no totes. Tenim uns quants clients del ram de la informàtica. Avui en dia, et pots connectar i treballar des de qualsevol lloc, no cal estar necessàriament en una ciutat".

Entre els seus clients també hi ha neo-rurals, urbanites farts de la ciutat que decideixen provar sort al camp i intentar viure del què produeixin. Sigui pel motiu que sigui, Elvira Facián assegura que té molta feina. "Nosaltres no hem notat pràcticament la crisi. Hem crescut, tant pel que fa a la petició d'informació com a les vendes. Ho estem venent tot".

Doncs, abans no s'acabin, els interessats poden consultar l'oferta de nuclis rurals en venda a la web www.aldeasabandonadas.com

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?