Sociedad
PROJECTE SOL

Dentistes solidaris

Els odontòlegs de Lleida se sumen als de Girona i Granollers i ofereixen un programa dirigit a les persones sense recursos per fer-los serveis a preus econòmics. Ja han atès 22 pacients.

Imatge de la consulta del CAP de Sant Maria on dos cops per setmana ofereixen el serveiCOL·LEGI D'ODONTÒLEGS

Lleida

El Col·legi d’Odontòlegs de Lleida ha copiat el programa solidari que desenvolupen a Girona i Granollers, després de constatar que hi havia pacients que recorrien a la seguretat social demanant que li arranquessin una dent, perquè no es podien pagar un empastament.

JOAN CARRERA, pt dentistes: “enlloc de preservar les peces, deia sisplau doctor, arrenqui’m la dent'

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520150112201118/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El president del Col·legi, Joan Carrera, explica “realment vàrem detectar que molta gent venia i enlloc de preservar les peces, deia sisplau doctor, arrenqui’m la dent” i assegurava que ho feia “perquè no tinc diners, la situació està molt mal, i vull que me’l tregui”. I és que les extraccions són un servei que sí cobreix la seguretat social, però no els empastaments o les pròtesis dentals.

President del Col·legi d'Odontòlegs de Lleida

Cada visita costa 12 euros i pot incloure un o diversos empastaments. En el cas de les pròtesis dentals el preu puja fins als 120 o 150 euros, però des del Col·legi remarquen que són preus molt ajustats, que representen un 20 per cent del cost real. El programa funciona des del passat desembre i ja han atès 22 pacients.

PILAR ACOSTA, auxiliar: detectem que els pacients per l’espera “hi ha hagut canvis cap a pitjor”

00:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520150113133102/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fins ara, aquests usuaris, que són derivats pels serveis socials, havien de desplaçar-se fins a Granollers si necessitaven un dentista a preus econòmics, amb una llista d'espera de gairebé 2 anys. Aquests llargs terminis fan que els pacients que estan passant per la consulta hagin empitjorat. L’auxiliar, Pilar Acosta, assegura “ens trobem que de l’historial que ens van enviar a ara, degut al temps d’espera, hi ha hagut canvis cap a pitjor”.

ANNA ÀGUEDA, dentista: “ és una bona oportunitat per ajudar a les persones necessitades”

00:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093520150113133231/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De moment, hi ha una dotzena de dentistes que participen en el projecte, batejat com SOL, i que passen consulta dos cops per setmana al CAP de Santa Maria de Lleida. Una d’elles és l’Anna Àgueda, que habitualment treballa en una clínica privada però “creu que és una bona oportunitat per ajudar a les persones necessitades”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00