Viernes, 16 de Abril de 2021

Otras localidades

HORA 25 EN DIRECTO HORA 25 EN DIRECTO Especial de 'Hora 25' desde Alcázar de San Juan (Ciudad Real)

Bombers demana geolocalitzar totes les trucades a Emergències

Els Bombers demanaran que el telèfon d'emergències 112 geolocalitzi totes les trucades que rebi encara que no calgui mobilitzar bombers o mossos. És la resposta al fatal accident d'aquesta setmana a Campdevànol, en el que dos joves van morir intoxicats a dins del cotxe mentre els bombers els buscaven infructuosament. Després de la primera trucada d'alarma ja no s'hi va poder contactar més.

Els camins estaven en molt mal estat.

Els camins estaven en molt mal estat. / ACN

El noi va trucar el 112 alertant que la noia es trobava malament i el servei d'emergències hi va enviar una ambulància que, veient que el camí estava intransitable, 25 minuts després va alertar bombers.

Els bombers van intentar trucar-lo però ja no hi va haver manera perquè no hi havia cobertura. Interpreten que per alertar el 112 va allunyar-se del cotxe per buscar cobertura però que després va tornar amb la noia.

Bombers demanaran al 112 que geolocalitzi totes les trucades per evitar fets com els de Campdevànol / Entrevista al cap de la regió d'Emergències de Girona, Enric Cano

En una entrevista a SER Catalunya, el cap dels bombers a Girona, Enric Cano, diu que en les recerques en les que tenen contacte amb la persona perduda envien un missatge al mòbil per geolocalitzar-lo. En el cas de Campdevànol això no va ser possible i durant tres hores van estar buscant a les palpentes.

Cano diu que demanaran que es geolocalitzin totes les trucades que atén el 112 encara que, en principi, no hi hagin d’intervenir ni Mossos ni bombers.

Cano ha explicat que si haguessin tingut el punt exacte on hi havia el vehicle no haurien començat la recerca per Campdevànol sinó per les Llosses però és difícil saber si això els hauria salvat la vida. Ho determinarà, diu, l'autopsia quan fixi l'hora de la mort.

Un altre avantatge de tenir geolocalitzat la persona a rescatar és que s’és més efectiu tot i mobilitzar menys recursos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?