Sociedad

Bombers demana geolocalitzar totes les trucades a Emergències

Els Bombers demanaran que el telèfon d'emergències 112 geolocalitzi totes les trucades que rebi encara que no calgui mobilitzar bombers o mossos. És la resposta al fatal accident d'aquesta setmana a Campdevànol, en el que dos joves van morir intoxicats a dins del cotxe mentre els bombers els buscaven infructuosament. Després de la primera trucada d'alarma ja no s'hi va poder contactar més.

Els camins estaven en molt mal estat. / ACN

Girona

El noi va trucar el 112 alertant que la noia es trobava malament i el servei d'emergències hi va enviar una ambulància que, veient que el camí estava intransitable, 25 minuts després va alertar bombers.

Els bombers van intentar trucar-lo però ja no hi va haver manera perquè no hi havia cobertura. Interpreten que per alertar el 112 va allunyar-se del cotxe per buscar cobertura però que després va tornar amb la noia.

Bombers demanaran al 112 que geolocalitzi totes les trucades per evitar fets com els de Campdevànol

10:06

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0079920150116141723/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En una entrevista a SER Catalunya, el cap dels bombers a Girona, Enric Cano, diu que en les recerques en les que tenen contacte amb la persona perduda envien un missatge al mòbil per geolocalitzar-lo. En el cas de Campdevànol això no va ser possible i durant tres hores van estar buscant a les palpentes.

Cano diu que demanaran que es geolocalitzin totes les trucades que atén el 112 encara que, en principi, no hi hagin d’intervenir ni Mossos ni bombers.

Cano ha explicat que si haguessin tingut el punt exacte on hi havia el vehicle no haurien començat la recerca per Campdevànol sinó per les Llosses però és difícil saber si això els hauria salvat la vida. Ho determinarà, diu, l'autopsia quan fixi l'hora de la mort.

Un altre avantatge de tenir geolocalitzat la persona a rescatar és que s’és més efectiu tot i mobilitzar menys recursos.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00