Viernes, 18 de Septiembre de 2020

Otras localidades

HOY POR HOY DESDE TORREMOLINOS HOY POR HOY DESDE TORREMOLINOS La SER recorre España: 'Hoy por Hoy' con Àngels Barceló desde Torremolinos (Málaga)
INVERSIONS

Ascensor municipal a Menàrguens per pujar els taüts a l'església

L'elevador se situarà en un edifici de nova construcció, que donarà accés tant a l'ajuntament, que s'ampliarà, com al temple. Ara, els féretres s'han de pujar a coll per unes escales.

Pau Forns, alcalde de Menàrguens; Miquel Sas, alcalde de Llardecans; i Josep Maria Puig, alcalde de Torregrossa.

Pau Forns, alcalde de Menàrguens; Miquel Sas, alcalde de Llardecans; i Josep Maria Puig, alcalde de Torregrossa. / RÀDIO LLEIDA

Nou edifici municipal a Menàrguens adjacent a l'ajuntament. Tindrà un ascensor, amb què es posarà fi a les barreres arquitectòniques i, alhora, donarà servei a l'església, amb la que estarà connectat. D'aquesta manera no caldrà, com ara, pujar sempre els féretres a coll en els funerals.

PAU FORNS (alcalde Menàrguens): / “Serà un ascensor que també donarà servei a l’església”.

Ara, els taüts s'han de pujar o bé per una rampa de molt desnivell o per unes escales. Amb el nou edifici, s'acabarà amb aquest problema, com explica l'alcalde, Pau Forns. "Permetrà pujar, tant cap a l'arxiu -ja siguin caixes o documentació- com cap a l'església. Serà un ascensor que, per les seves dimensions, permetrà pujar els difunts, els taüts amb els difunts, cap a l'església".

L'edifici, que se situarà en un solar buit que s'expropiarà, també servirà per ampliar les oficines municipals i dotar-se d'un centre de dinamització turística dedicat a la història de la sucrera de Menàrguens. El pressupost és de 200 mil euros amb un ajut europeu del 50%. Hem parlat d'aquest projecte de Menàrguens amb el seu alcalde avui a l'Hora Lleida en una tertúlia en què també hi han participat els alcaldes de Torregrossa, Josep Maria Puig; i Llardecans, Miquel Sas.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?