Sociedad
CIÈNCIA

Buscant Tony Stark

Aquest dissabte la Fira de Reus acull una nova edició d'un concurs infantil que vol fomentar l'interès per la investigació i la tecnologia.

Entrevista Albert Oller

Entrevista Albert Oller

14:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0321020150206142022/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

“Són robots més complexes que una Roomba” Albert Oller, de l’equip organitzatiu de la First Lego League que tindrà lloc aquest dissabte a la Fira de Reus. Una competició que vol acostar als infants dels 6 als 16 anys al món de la la ciència, la tecnologia i la investigació. “La nostra intenció és captar futurs alumnes i d’aquí que volem captar les vocacions amb un format divertit” explica oller. “Ja tenim detectats a alguns joves que són autèntiques promeses, hi ha algun nano que va fent treballs amb una impressora 3D” ha confessat un Albert Oller al que l’ha sorprès que li diguéssim que potser d’aquí en sortiria algun talent precoç com el del personatge de la Marvel Tony Stark, un multimilionari superdotat per la robòtica, protagonista de la tiología “Iron Man”.

First Lego League és un concurs per equips que cada any té una temàtica o repte. Aquest any és “Com seria l’aprenentatge del futur, el futur sense lligams”. D’aquí que els alumnes venen preparant, des del més de setembre, a uns robots que disposaran l’un al costat de l’altra en una taula, del tamany d’una taula de ping pong, i hauran de fer missions dins l’espai en el que hi ha objectes que tenen a veure amb la temàtica. “Des d’una pantalla d’ordinador que puja i baixa, o una caixa que representa que és una clau secreta per entrar al núvol on hi ha les dades per internet... “ són exemples de les habilitats que hauran de demostrar aquests robots que prèviament hauran programat els concursants.

Els qui guanyin, passaran a un nivell espanyol i, així, anar pujant fins a escala internacional. Amb tot però aquest tipus competicions, sobretot pretenen fomentar el treball en equip i acostuma a acabar derivant en una implicació del centre, la família que aquest dissabte al matí se li gira molta feina.

“Són robots més complexes que una Roomba” Albert Oller, de l’equip organitzatiu de la First Lego League que tindrà lloc aquest dissabte a la Fira de Reus. Una competició que vol acostar als infants dels 6 als 16 anys al món de la la ciència, la tecnologia i la investigació. “La nostra intenció és captar futurs alumnes i d’aquí que volem captar les vocacions amb un format divertit” explica oller. És un concurs per equips que cada any té una temàtica o repte. Aquest any és “Com seria l’aprenentatge del futur, el futur sense lligams”. D’aquí que els alumnes venen preparant, des del més de setembre, a uns robots que disposaran l’un al costat de l’altra en una taula, del tamany d’una taula de ping pong, i hauran de fer missions dins l’espai en el que hi ha objectes que tenen a veure amb la temàtica. “Des d’una pantalla d’ordinador que puja i baixa, o una caixa que representa que és una clau secreta per entrar al núvol on hi ha les dades per internet... “ són exemples de les habilitats que hauran de demostrar aquests robots que prèviament hauran programat els concursants.

Els qui guanyin, passaran a un nivell espanyol i, així, anar pujant fins a escala internacional. Amb tot però aquest tipus competicions, sobretot pretenen fomentar el treball en equip i acostuma a acabar derivant en una implicació del centre, la família... “Ja tenim detectats a alguns joves que són autèntiques promeses” ha confessat un Albert Oller que aquest dissabte al matí se li gira molta feina.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00