Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 16 de Octubre de 2019

Otras localidades

"A mi no em trobaran mai en l'enfrontament"

El nou director del Museu de Lleida, Josep Giralt, aposta per col•laborar amb altres espais culturals de la ciutat, com la Seu Vella, el Castell de Gardeny o l'Arxiu Arqueològic.

El director del Museu de Lleida, diocesà i comarcal en una de les sales de l'equipament /

“No hi afegiré llenya al foc, gota ni mica”. Així de clar s’ha mostrat aquest dijous el nou director del Museu de Lleida, Josep Giralt, parlant del litigi de l’art de la Franja. Assegura que “no em trobaran mai en l’enfrontament” i afegeix que “a mi no em pertoca entrar en enfrontaments polítics”.

JOSEP GIRALT / Director del Museu de Lleida: 'a mi no em trobaran mai en l'enfrontament' / RÀDIO LLEIDA

Aposta per col·laborar amb l’Aragó amb la divulgació i la recerca de l’art. I posa d’exemple la col·laboració que s’ha fet en els últims anys amb Tamarit per reproduir còpies d’algunes peces procedents de la Franja, com la taula de Sant Blai de l’església de Sant Llorenç i que demà es presentarà en un acte a Algaió, a Osca.

En una trobada amb els mitjans de comunicació, Josep Giralt ha plantejat alguns dels seus objectius com a nou director del Museu. Creu que cal impulsar activitat, rutes o idees conjuntes amb altres equipaments culturals de la ciutat per “rendibilitzar el pressupost”. Portar obres, per exemple, a la Seu Vella o incorporar al Museu peces de l'Arxiu Arqueològic de la ciutat.

També aposta per potenciar la sala d'exposicions temporals i obrir-la al públic des de la plaça i fer alguns canvis en la museografia actual. Són les línies d'actuació que es planteja Josep Giralt, que obre una nova etapa, en què, diu, el Museu “ha de ser el protagonista”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?