Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 23 de Octubre de 2019

Otras localidades

Festival de la imatge de Calella

Des d'aquest dissabte i fins al pròxim 26 d'abril Calella torna a ser la capital de la imatge amb 23 exposicions fotogràfiques simultànies, el trofeu Torretes de curtmetratges i fotografia i la quaranta-dosena trobada internacional de cinema rodat en 9,5 mm, l'única que es fa a Espanya

Aquest primer cap de setmana s'obriran al públic les 23 exposicions fotogràfiques que inclou el Festimatge. Destaquen la "quasi retrospectiva" de Jesús Coll o la mostra de les imatges que s'han presentat al trofeu Torretes de fotografia. A la Sala polivalent de l'antiga fàbrica Llobet es veuran còpies físiques dels millors treballs en les tres categories que inclou la competició i a més es projectaran digitalment les prop de 5000 imatges dels 48 fotògrafs que s'han presentat. Molt curiosa és també l'exposició Toys, que signa el fotògraf José Cantí. Ell mateix explica que la idea li va venir quan la seva mare el va amenaçar de llençar una caixa de galetes plena d'antigues joguines que hi havia a la casa familiar si no anava a recollir-les. Cantí no només va salvar les joguines -una col·lecció de clicks de Playmobil- sinó que ara "conviu amb elles" i les deixa "dutxar-se a la cafetera".

42 Certamen-Trobada internacional de cinema en 9,5 mm

El cap de setmana del 25 i 26 d'abril, en el marc del festival, es farà la quaranta-dosena trobada internacional d'aficionats al cinema en 9,5 mm. Un format creat l'any 1922 que es va popularitzar a Europa a partir dels anys 40 i que permetia fer pel·lícules de manera amateur. El president de Foto-Film, que és l'entitat que organitza el Festimatge, explica que les pel·lícules i les càmeres de 9,5 mm van "permetre que el cinema entrés a les cases" i que les filmacions fetes amb aquest format s'han convertit, amb el pas del temps, segons que explica Xavier Rigola en "un filó per als historiadors", que troben a gravacions familiars, per exemple, l'evidència fotogràfica de "com era una determinada zona o botiga ja desaparegudes". El més esperat per als aficionats a aquest és el mercat del col·leccionista que es farà dissabte 25 d'abril en què es poden "comprar i vendre càmeres que utilitzen aquest format, trobar recanvis o especialistes que puguin reparar-les, i compartir experiències i anècdotes amb altres aficionats".

Més informació www.festimatge.org

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?