Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 10 de Diciembre de 2019

Otras localidades

El moment de les Tres Gràcies

Un any més, els reusencs s’han aplegat a les portes de l’església de la Puríssima Sang per demanar les tradicionals Tres Gràcies. La plaça, com és habitual, s’ha quedat muda al pas del Crist.

El moment en el que han arribat els armats a la plaça de la Sang i han trucat a les portes de l'església. / Marc Càmara

Enguany ha lluït el sol. De fet, a la plaça de la Sang de Reus hi feia calor de primavera, i potser d’estiu i tot. Famílies, grups d’amics i gent de fora vila s’han aplegat a les portes de l’església per un dels moments més solemnes i sentits de la setmana santa de la capital del Baix Camp: Les Tres Gràcies.

Els Armats han obert, com és habitual, la comitiva, amb el repic de les llances que només s’ha silenciat en el moment en el que la figura del Crist de la Sang ha aparegut a la plaça. Aleshores, i amb el Vexila Regis com a únic so, els reusencs han emmudit també, a l’espera que la figura, portada pel clavari, arribés a les portes i es girés. És en aquell instant que es demanen tres gràcies.

Un any més, la plaça s’ha quedat en un solemne silenci, que s’ha trencat amb els aplaudiments quan el Crist ha entrat a l’interior de l’església. Aquest és un dels moments més sentits de la Setmana Santa de Reus. Una tradició que ha anat precedida per la Solemne Funció de l’Agonia, o les 7 paraules, com es coneix popularment.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?