Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad
ECONOMIA

Més de 10 milions de calçots a Valls

La temporada es tanca amb una producció similar a la de l'any passat, segons els responsables del cultiu de les cebes agrupades dins de la Indicació Geogràfica Protegida.

Productor de calçots a Valls. / ACN

Valls

La temporada de calçots es tanca amb una producció global de 10 milions de cebes etiquetades sota la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls, una xifra similar als darrers anys. Tot i així, enguany els productors han fet una mica curt, ja que en els mesos finals de campanya els calçots eren més petits, escassejaven i anaven molt buscats. Això ha fet revifar el mercat i incrementar lleugerament el preu del calçot. De mitjana s'ha situat entre els 10 i 12 cèntims d'euro, mentre que l'any passat no va sobrepassar els 0,10 euros.

Calçots durant més mesos

La temporada de calçots cada vegada s'allarga més, tant pel principi com pel final. Així, actualment es poden consumir cebes tendres de novembre a abril en una cinquantena de restaurants de la comarca que n'ofereixen a les seves cartes. La Cambra de Comerç de Valls estima que les calçotades mouen un volum de negoci que frega els 15 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00