Sociedad
ECONOMIA

El teclat d’ordinador català

Dos ebrencs han creat un sistema per incorporar les tecles de la NY i la L•L i poder escriure en llengua catalana amb totes les lletres des de qualsevol ordinador.

Entrevista als creadors de Keycat

Entrevista als creadors de Keycat

06:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000078015/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

Catalanitzar els teclats d’ordinador. Aquest és l’objectiu de Keycat, un sistema creat per dos emprenedors tarragonins que volen incorporar el dígraf NY i la L·L per tal de poder escriure correctament des de qualsevol PC. Fins ara, la Ñ catalana s’ha d’escriure amb les dues lletres per separat, mentre que la el·la geminada s’acostuma a fer malament, amb un punt normal entremig de les dues L.

Segons un dels creadors, Mariano Lalana, la idea va sorgir de manera espontània fa poc més d’un any: “ho van anar comentant amb familiars i amics i hem anat dissenyant el producte en base a les seves aportacions”. Keycat consta de dos adhesius per col·locar al teclat i un software que permet escriure les dues lletres des de qualsevol teclat.

La tirada inicial és de 1.714 exemplars, una xifra plena de simbolisme. Va sortir al mercat el dia de Sant Jordi, i de moment està tenint molt bona rebuda.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00