La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

Varietats fallides

Al voltant de 300 agricultors han vist com les varietats de mandarines desenvolupades per l’IVIA en què han invertit temps i diners no es poden vendre perquè presenten problemes en la pell. Demanen una compensació econòmica però des de la conselleria la descarten

7.30 La LLavor 16 Mayo 2015

7.30 La LLavor 16 Mayo 2015

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0098220150516082338/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Al voltant de 300 agricultors valencians no han pogut vendre les seues mandarines de les varietats Safor i Garbí, varietats desenvolupades per l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), pels greus defectes que presenten en la pell.

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) ha reunit a un centenar d’ells per formar una organització d’afectats que demanarà indemnització econòmica per les pèrdues generades. Tanmateix, des de la conselleria ja adverteixen que eixa indemnització no és factible i que només oferiran avantatges a l’hora de canviar eixes varietats fallides per altres noves desenvolupades per l’IVIA.

El president d’AVA, Cristóbal Aguado, ha explicat que estes varietats les va comercialitzar l’IVIA l’any 2009 i van ser presentades com un gran assoliment perquè els productors tingueren varietats tardanes. Ara bé, després de la inversió econòmica i anys de treball, estes varietats, anomenades Safor i Garbí, han sigut impossible de vendre en esta campanya degut al mal aspecte i problemes que presenten en la pell. Aguado ha anunciat la creació d’una plataforma d’afectats. AVA els donarà assessorament i negociarà perquè se’ls indemnitze.

Precisament a la seu d’AVA s’ha reunit fa uns dies un centenar d’agricultors afectats amb el director general de Producció Agrària de la conselleria d’Agricultura, José Miguel Ferrer. També a La Llavor, Ferrer ha matisat que no tots els productors de les varietats Safor i Garbí han tingut problemes i que els especialistes de l’IVIA ja estan treballant per trobar noves varietats que no presenten estos defectes. Anuncia a més a més que donaran avantatges als productors per canviar les varietats fallides per unes de noves, però no veu factible una indemnització econòmica.

Jèssica Crespo

Jèssica Crespo

Editora de Hoy por Hoy Valencia y redactora Radio Valencia Cadena SER. Anteriormente directora de de...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00