Sociedad
ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Debat electoral a Tarragona

Els equipaments pendents a la ciutat, la crisi econòmica i els Jocs del Mediterrani del 2017 centren el debat electoral a Tarragona, organitzat per SER Tarragona, TAC12 i el diari Mes Tarragona.

Els canditats amb representació a l'Ajuntament de Tarragona amb els conductors del debat / Marta Bonillo

Tarragona

En el debat, organitzat per Tac12, Cadena SER i el Diari Mes hi han participat els quatre candidats que tenen representació a l'Ajuntament de Tarragona: PSC amb Josep Fèlix Ballesteros al capdavant, Albert Abelló per Convergència i Unió, per part del Partit Popular Alejandro Fernández i per últim Arga Sentís per ICV-EUiA. S'ha estructurat en quatre blocs i un torn final per tal de demanar el vot als tarragonins.

Economia

El primer bloc s'ha parlat de la crisi econòmica i les polítiques socials. En línies generals, Arga Sentís ha proposat tenir com a prioritat un pla de rescat social per ajudar als més vulnerables mentre que al seu torn el PP i CiU han apostat per dir que actualment l'Ajuntament no està exercint de motor dinamitzador de la ciutat. En canvi Ballesteros, actual alcalde, s'ha defensat assegurant que un estudi de la Caixa situa Tarragona com la segona ciutat en dinamisme econòmic. Un cop exposats els principals trets, s'ha obert el primer torn de debat en el que Arga Sentís i Albert Abelló han començat a retreure's actuacions de les administracions superiors, tant d'ara com del passat. En el mateix bloc, Alejandro ha acusat a Ballesteros de culpar les altres administracions de la situació de la ciutat i no admetre la culpa de manca de creació d'ocupació. Ballesteros s'ha defensat assegurant que la situació és complicada i que el seu govern ha treballat pel benestar de Tarragona.

Equipaments

Un cop acabat el primer bloc que ha estat ple de retrets cap el govern català i el govern de l'Estat, una qüestió que s'ha anat repetint al llarg de tot el debat, ha estat el torn del segon bloc en el que s'ha volgut parlar d'equipaments de la ciutat com l'Aparcament Jaume I, la Tabacalera o el Banc d'Espanya. Mentre tots els partits a l'oposició han criticat el govern Ballesteros per tenir buits equipaments com la Savinosa, el Banc d'Espanya, el retard en les obres del mercat o bé el forat del Jaume I, l'actual alcalde s'ha defensat assegurant que ell i el seu equip han aconseguit acabar equipaments que s'havien eternitzat en la història recent de la ciutat com el Teatre Tarragona o l'Escola Oficial d'Idiomes.

La intervenció de Ballesteros ha donat el tret de sortida al segon debat obert en el que el candidat convergent Albert Abelló i el popular Alejandro Fernández han protagonitzat una enganxada sobre el Banc d'Espanya, ambdós estan d'acord que ha de ser una biblioteca tot i això no es posen d'acord amb qui l'ha de pagar, si el govern català de CiU o el del PP de Madrid.

Turisme

El tercer i penúltim bloc ha estat dedicat al turisme i el model de promoció econòmica que necessita la ciutat. Ha estat aquí quan Arga Sentís ha aprofitat per carregar contra el model turístic de Barcelona World assegurant que no és el model que la ciutat o el territori necessita. Tot i això, el macrocomplex turístic ha passat desapercebut durant el debat i els alcaldables tarragonins s'han centrat en parlar del patrimoni, el candidat del PSC ha explicat que l'actual govern ha invertit 7 milions d'euros en conservar el llegat tarragoní.

Jocs Mediterranis

El quart i últim bloc ha servit per parlar de Tarragona 2017. El projecte estrella del govern Ballesteros. Un projecte que tots els grups presents a l'Ajuntament avalen però en demanen més detalls. L'alcaldable ecosocialista dóna suport al projecte però reclama que tots els tarragonins no hagin de pagar diu, la festa dels jocs mediterranis. Alejandro ha assegurat que Tarragona no es pot permetre fer el ridícul i ha promès que el finançament per part de l'Estat, governat pel seu partit, arribarà i arribarà a temps. Abelló ha pujat al carro del finançament i ha demanat més concreció de calendari. L'alcalde actual ha assegurat que és conscient que només falten dos anys però s'ha compromès a que les obres dels principals equipaments, estaran acabades almenys cinc mesos abans dels Jocs d'aquí dos anys.

Finalment, després de parlar dels Jocs i del futur de Tarragona, els candidats en demanat el vot.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00