Sociedad

Ets nou al Sónar?

Coneix algunes de les recomanacions del festival d'aquest any en clau de música electrònica

Barcelona

Fernando Lagreca és un dels artistes Barcelonins que actuarà aquest cap de setmana al Sónar. A ell el podreu veure el dissabte al migdia, a 2/4 de 2 al Sónar Village. al Sónar de Dia que es fa al recinte de la Fira de Montjuïc, a la plaça Espanya.

Ell es un deejay i productor especialitzat en música electrònica però amb bases pop, i el seu últim treball és 'Control'.

Reportaje Fernando Lagreca

02:12

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000969420/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La música electrònica per definició és música feta amb aparells electrònics (amb un ordinador per exemple). I per això, es considera que aquest tipus de música ho engloba tot (house, el dance, l'ambient, el new age).

I tot va començar amb el sintetitzador: un aparell que a través d'audífons, pot crear sons electrònics nous, i per tant, imitar instruments.

JOHN CAGE - CARTRIDGE MUSIC SONAR

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/002RD010000000969147/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I aquest és un dels primers directes de música electrònica...És el "Cartidge music" de John Cage, al 1960.

Això és radicalment diferent al que s'escolta ara, i una mostra de com ha evolucionat amb el temps, és el cartell d'artistes que es relacionen més amb l'electrònica que aquest any hi ha al Sónar. Aquest ès algun dels que s'han de tenir en compte:

The Chemichal Brothers, molt veterans dins del gènere. Porten més de 20 anys dalt de l'escenari i en res treuran el seu vuitè disc, en concret, el 17 de juliol. Seran al SonarClub, dissabte 20 a la 1:30 hores.

Una electrònica més dura és la del nord americà Skrillex. Porta 10 milions de còpies venudes dels seus singles i també 6 Grammys. Torna al Sónar, divendres al SonarClub a les 03:15 hores.

Thalia Barnett, coneguda com a FKA Twigs, serà al SonarPub dissabte a les 22:45 hores. Un èxit assolit de cop amb el seu primer àlbum amb un nom senzill: "LP1".

L'electropop de Hot Chip, que fa poc menys d'un mes han estrenat nou àlbum "Why make sense", el seu sisè. Tenen doble actuació al Sónar. De dia el dijous a les 12:50 hores al SonarVillage, i de nit, el divendres al SonarPub, a la 01:15 hores.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00