Sociedad

Un aspirador gàstric contra l’obesitat mòrbida

Aspirar els aliments des de l’estómac amb una màquina controlada pel propi pacient. És un sistema pioner a Espanya per aconseguir que persones amb obesitat mòrbida puguin perdre més de 20 quilos en sis mesos

Un aspirador gàstric contra l’obesitat mòrbida

Un aspirador gàstric contra l’obesitat mòrbida

Barcelona

Per a moltes persones amb obesitat mòrbida passar pel quiròfan per sotmetre's a una intervenció pot comportar riscos molt importants. Aquesta tècnica, que a Europa només s'ha implantat fins ara a Suècia i la República Txeca, fa un any que es practica a l’Hospital Quirón Teknon de Barcelona.

És una alternativa no invasiva a la cirurgia: al pacient se li fa una endoscòpia per implantar-li un tub de silicona que va des de l’estómac fins a l'exterior de l'abdomen on, després de fer un àpat, es connecta una petita màquina portàtil que aspira fins a un 30% del contingut de la digestió abans que el cos n'hagi absorbit les calories.

El doctor Roman Turró explica que el tractament està indicat per persones amb molt sobrepès, que no han aconseguit aprimar-se fent dieta i o que tenen alterada la percepció de la quantitat que han de menjar.

Els pacients han de seguir aquesta pràctica durant uns 18 mesos. Després dels sis primers es registra una pèrdua mitjana de 23 quilos o, el que és el mateix, del 40% de l'excés de pes. El tractament també ha d'anar acompanyat d'un canvi dels hàbits alimentaris per mantenir en el temps la reducció de pes assolida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00