Sociedad | Actualidad

Aturada la fàbrica de Seat per la vaga del proveïdor de seients

El torn de tarda ha estat desconvocat i la paralització de la planta es podria allargar fins una setmana

Martorell

L’empresa proveïdora de seients de Seat, Johnson Controls Eurosit, ha iniciat aquest dimecres una vaga que està previst que s’allargui fins dimarts de la setmana vinent. Ho fan després d’haver perdut l’adjudicació dels seients del nou model del Seat Ibiza que es començarà a produir al 2017.

Temen que passi el mateix amb els seients de l’Audi A1 que s’adjudicaran al setembre i això comporti acomiadaments i rebaixes salarials en una plantilla de prop de 500 treballadors. “Davant la incertesa, demanem un pla industrial que garanteixi el futur de l’empresa i si no pot ser amb seients, que sigui amb altres components relacionats”, reivindica Victor Parra, membre del comitè d’empresa.

L’aturada a la fàbrica proveïdora ha repercutit directament a la planta de Seat a Martorell. Al llarg del matí s’han anat aturant les tres línies de muntatge per la falta de seients i s’ha desconvocat al torn de tarda per que no vagi a treballar. La fàbrica de Martorell produeix cada dia 2.100 vehicles. El model de fabricació “just in time” que s’adapta a la demanda fa que la vaga de l’empresa proveïdora hagi deixat sense seients que muntar als vehicles poques hores després.

El conflicte es pot allargar fins una setmana i no sembla que la seva resolució sigui a curt termini. De moment, els treballadors de Johnson Controls Eurosits es troben concentrats a la porta de la seva fàbrica a Abrera a l’espera de que la direcció de l’empresa s’obri a iniciar un diàleg.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00