Sociedad

Souvenir de botifarra dolça

Les típiques botifarres cuinades amb almívar i fetes al forn, que no caduquen i es conserven en bon estat són ara un producte-souvenir que ja estan començant a vendre els carnissers artesans gironins.

Girona

Dos anys després d'engegar el projecte, el Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques de Girona ha aconseguit envasar botifarres dolces cuites. És un plat artesanal dins un petit pot de vidre que es pot portar a qualsevol lloc, sense problemes de caducitat. Algunes carnisseries ja el venen com a souvenir.

Per menjar aquestes botifarres dolces només cal treure-les del pot i escalfar-les. A cada pot hi ha 4 botifarres cuinades amb almívar i fetes al forn, que no caduquen i es conserven en bon estat.

Es diuen 'dulces', i és un projecte que el Gremi va començar fa dos anys en col·laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària. Sílvia Aliu, portaveu dels carnissers artesans, diu que les 'dulces' estan pensades per ser un producte típicament gironí:

Sílvia Aliu, Gremi carnissers artesans

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000105209/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ara, ja s'estan començant a vendre a algunes carnisseries de les comarques de Girona. Les fan només carnissers acreditats mantenint la recepta original, amb poma, sucre i moscatell, però en format pot.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00